OpenAI vylepšuje ChatGPT: Nyní dostupné prohlížení internetu v reálném čase

OpenAI ve spolupráci s Microsoftem představilo významné vylepšení pro ChatGPT, chatbota poháněného umělou inteligencí. ChatGPT nyní může procházet internetem v reálném čase, poskytujíc uživatelům nejaktuálnější informace. Před tímto updatem bylo ChatGPT omezeno na data dostupná do září 2021 a nemělo schopnost získávat aktuální informace z internetu. Tato nová funkcionalita je v současné době dostupná pro prémiové uživatele a očekává se, že bude brzy zpřístupněna všem uživatelům.

Tento text byl přeložen z angličtiny. Pro přečtení originálního článku klikněte zde.

ChatGPT nyní má přístup k aktuálním informacím

Obrázek od REUTERS: Nyní dostupné prohlížení internetu v reálném čase

Omezení v poskytování nedávných informací bylo pro uživatele nevýhodou a tato aktualizace se tímto problémem zabývá, umožňuje rychlejší a relevantnější odpovědi. Uživatelé nyní mohou položit otázky související s aktuálními událostmi a obdržet přesné a aktualizované odpovědi od ChatGPT. Navíc chatbot brzy bude schopen vést hlasové konverzace s uživateli, což zlepší jeho interaktivní schopnosti.

Tomas Chamorro-Premuzic, profesor obchodní psychologie na University College London, zdůraznil, že tato aktualizace proměňuje ChatGPT v reálný zdroj zpráv a aktuálních událostí. Uživatelé se nyní mohou obrátit na ChatGPT pro získání nejnovějších aktualizací a pohledů, což snižuje potřebu konzultovat tradiční vyhledávací motory nebo zpravodajské platformy.

Přesto existují oprávněné obavy ohledně přesnosti a spolehlivosti informací, které ChatGPT poskytuje, zejména pokud jde o správné přiřazení zdrojů. Bez jasného přiřazení k zdrojům hrozí riziko dezinformací nebo šíření nepřesných informací. Společnost OpenAI čelí regulačnímu dohledu, zejména ze strany Federálního obchodního výboru (FTC), ohledně možných rizik spojených s tím, že by ChatGPT generoval falešné informace.

Rozhodnutí umožnit ChatGPT přístup k aktuálním informacím odráží pečlivé zvážení faktorů jako náročnost využití zdrojů při vývoji jazykových modelů, možné nepřesnosti vyplývající z reálných dat a obavy ohledně ochrany soukromí a etiky, zejména v souvislosti s chráněným obsahem.

Tato aktualizace klade důležité otázky ohledně nalezení správné rovnováhy mezi rozšiřováním schopností AI a zajištěním odpovědného, přesného a spolehlivého šíření informací, zdůrazňujíc složité výzvy a dilemata v odvětví AI.

Zdroj: od Antoinette Radford & Zoe Kleinman na BBC